Čitalnica

Čitalnica

Radi berete in bi želeli svoje mnenje in občutke o prebrani knjigi delili z drugimi? Pridružite se skupini bralcev pod mentorstvom pisatelja Toneta Partljiča.

OPIS

Tone Partljič je znan komediograf, mladinski pisatelj, pisatelj romanov in novel, slavist, desetletja je bil eden od nosilcev delovanja Bralne značke Slovenije, je avtor več kot 100 različnih literarnih del in eden najbolj vsestranskih slovenskih literarnih ustvarjalcev, ki spremlja vse generacije.

Tečaj je namenjen vsem, ki uživate v branju in bi svoje mnenje in občutke o prebrani knjigi želeli deliti z drugimi, pa tudi tistim, ki želite pisati, pesniti, recitirati itd.

Gospod Partljič bo na srečanjih delil svoje literarno-umetniške življenjske izkušnje, povezane z literarnim ustvarjanjem in z vami razpravljal o izbrani knjigi. Obljublja tudi popestritev srečanj z obiskom kakšnega slovenskega pisatelja, knjižničarja, profesorja slovenskega jezika.

VSEBINA

Seveda lahko v Čitalnici bere vsak tiste knjige, ki jih želi, nekaj knjig pa bi prebrali vsi zbrani, se vanje skupaj poglobili ter v njih spoznavali avtorjeve, družbene in literarne okoliščine, ki so vplivali na nastanek dela.

Poleg lastne izbire predlagamo branje nekaterih knjig iz tega izbora:

  • pravljice, namenjene mladim, slovenske, Andersenove, Wildove …,
  • knjige za vsakoletni maturitetni esej,
  • knjige o Mariboru (Drago Jančar – Severni sij, In ljubezen tudi … Tone Partljič – Sebastjan in most, Ljudje iz Maribora … Zlata Vokač – Marpurgi, Milan Šega – Slomškov trg, Nada Gaborovič – Malahorna, Demšarjeve detektivke … in poezijo Glazerja, Forstneriča, Brvarja, Majcna, Voukova, Krambergerja, Gombača in številne druge),
  • nekatere Nobelovce in
  • knjige, izbrane po dogovoru.
živa beseda logo beli

Ulica Planinčevih 24
2204 Miklavž na Dravskem polju

Tel.: 080 50 59
E-pošta: info@zivabeseda.si

Izobraževanja potekajo v učilnicah Hiše jezikov, na naslovu:
Ulica Vita Kraigherja 3, Maribor – PC Slavija (7. nadstropje)

©Živa beseda 2020

Živa beseda je blagovna znamka podjetja SVAROG izobraževalni zavod.