Gremo pisat!

Gremo pisat!

S priznanim slovenskim pisateljem Tonetom Partljičem se boste urili v veščini pisanja in se naučili, kako na zanimiv način predstaviti različne oblike besedil.

OPIS

Tone Partljič je pisatelj, dramatik, predmetni učitelj, scenarist, politik in komediograf, ki ga poznamo vsi. Je avtor več kot 100 različnih literarnih del in eden najbolj vsestranskih slovenskih literarnih ustvarjalcev, ki spremlja vse generacije.

Tečaj je namenjen vsem, ki se želite izuriti v veščini pisanja in naučiti, kako na zanimiv način predstaviti različne oblike besedil. Gospod Partljič bo na srečanjih delil svoje literarno-umetniške življenjske izkušnje, povezane z literarnim ustvarjanjem, in vam pokazal, kako črpati iz lastnih doživetij. Ustvarjali boste literarna dela po lastni izbiri, in sicer pesniška, prozna, dramska … Morda tudi manj umetniška, kot so govori, pisma, članki, kritike, predstavitve …

Tečaj ni zanimiv samo za posameznike, ki bi želeli svoje misli strniti v zgodbo, ampak tudi za podjetnike, ki se želijo na izviren način predstaviti na trgu.

VSEBINA

  • spoznavanje in predstavitev sebe ter lastnih pričakovanj;
  • spoznavanje pravopisnih pravil oziroma pravil »vožnje« skozi ustvarjanje;
  • spoznavanje besedil drugih piscev; 
  • ustvarjanje literarnega dela po lastni izbiri pod mentorstvom pisatelja, ki bo pomagal pri tem, kaj oziroma o čem boste pisati, kako pisati, kakšen slog uporabiti, kako črpati iz lastnih doživetij;
živa beseda logo beli

Ulica Planinčevih 24
2204 Miklavž na Dravskem polju

Tel.: 080 50 59
E-pošta: info@zivabeseda.si

Izobraževanja potekajo v učilnicah Hiše jezikov, na naslovu:
Ulica Vita Kraigherja 3, Maribor – PC Slavija (7. nadstropje)

©Živa beseda 2020

Živa beseda je blagovna znamka podjetja SVAROG izobraževalni zavod.